Geçmişi Aydınoğulları ve Selçuklu Beyliği'ne kadar uzanan Seydiköylüler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (Gaziemir'in eski adı) ilk üyeleri Belediye Başkanı Şenol ile eşi Birsen Şenol oldu. Kendini Seydiköylü hisseden herkes derneğe üye olabilecek.
İzmir'in en eski yerleşim bölgeleri arasında yer alan Seydiköy'ün tarihi, kültürü ve geleneklerini yaşatmak amacıyla yola çıkan Gaziemirliler dernek çatısı altında birleşti. Kurucu başkanlığını Gaziemir Belediyesi Kültür Danışmanı Ercan Çokbankir'in yaptığı Seydiköylüler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ilk üyeleri Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı olan eşi Birsen Şenol oldu. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy'un da üye olduğu derneğe kendisini Seydiköylü ve hisseden bütün Gaziemirliler'in katılabileceği belirtildi.
Mübadele yıllarında bu ilçeden Yunanistan'a göç eden Rumların yaşadığı Selanik'te de aynı isim altında bir derneğin kurulmuş olduğuna dikkat çeken Başkan Şenol, 9. derneğe üye olduğunu belirtti. "Bu imzayla Avrupa standartları olan 8 dernek üyeliğini geçmiş oldum" diyen Şenol, şöyle devam etti: "Sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vakıflar yardımlaşma, dayanışma ve sosyal hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Bu kuruluşlara üye olmak, aynı çatı altında bulunmak önemlidir."
CHP'li Meclis Üyeleri Neriman Balcı Türkeri ve Günay Tatar, CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Cem Koç, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen, Hakan Süvari ve Fatma Keçikçi ile birlikte derneğe hayata geçiren Kurucu Başkan Ercan Çokbankir, amaçlarının Seydiköy'ün kültürünü yaşatmak, gelenek ve göreneklerini gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi.
Kuruluşu Aydınoğulları Beyliği ve Selçuklulara kadar dayanan Seydiköy, İzmir'in en eski ilçeleri arasında yer alıyor. 1926 yılında belediye statüsünü kazanan ilçenin geçmişinde 5 Rum belediye başkanı var. 1980 yılında kapatılıp önce İzmir Belediyesi'ne bağlanan, 1984 yılında Konak Belediyesi'nin şubesi olan Gaziemir Belediyesi 1992 yılında tekrar açıldı. Mübadele sırasında binlerce Seydiköylü Rum Yunanistan'a göç ederek Selanik ve çevresine yerleşti.